dinsdag 19 december 2023 om 20.00

Kerstconcert Roon Staal

Van 7 t/m 23 december tourt zanger en pianist Roon Staal met zijn nieuwe kerstprogramma door Nederland. Op dinsdag 19 december doet hij de Hervormde Kerk in Nijeveen aan. Het concert begint om 20.00uur en de kerk is vanaf 19.30uur open.

Magische kerstsfeer
Met zijn warme tenorstem en melodieuze pianospel weet hij zijn publiek mee te nemen naar een magische kerstsfeer. Volledig genaamd Hieronymus speelt Roon zowel in het Engels als Nederlands bekende kerstsongs op authentieke wijze met ook werken van zijn nieuwe, inmiddels derde kerstalbum: The Christmas Album III.

Musical en buitenland
Als kind stond Staal al op de theaterplanken en in TV studio’s met artiesten als John Kraaijkamp sr., Ruth Jacott, Ron Brandsteder en Ernst Daniël Smit. In de hit-musical Les Miserables speel Staal de kinderrol Gavroche in het Carré theater en als jonge twintiger nam hij de titelrol in de rockopera ‘Tommy’ op zich met levende kritieke  ten gevolg. In de musical Rembrandt speelde hij even later naast Henk Poort als zoon Titus van Rijn en met Chantal Janzen en Freek Bartels gaf hij in 2010 gestalte aan het verhaal van de Hollandse musical Petticoat waarmee hij de grote theaters aandeed en wat hem een musical award nominatie opleverde. Met name daarna trad Roon veel op in het verre Oosten van Rusland en Japan met zijn solo werk terwijl hij in Nederland nu zo’n 5 touren per jaar houdt.

Niet bekend van radio of TV maar door legendes geprezen
Wonderlijk eigenlijk, dat het hem is gelukt zo lang relatief onbekend te blijven”, aldus resencist Jacques d’Ancona. Niet bekend van radio of TV maar geprezen door bekendheden zoals Art Garfunkel (Let the amazing tenor vocal performance of Mr. Staal now carry you away!) en Gilbert O’Sullivan ( It’s his voice, not least his songwriting abilility, that really shines throughout) en het publiek dat u reeds voorging, kunt u deze kerst nu genieten van de ingetogen maar ontwapenende performance van deze 43-jarige musicus.

Alle informatie over dit concert kunt u vinden op de website www.roonstaal.com
Reserveringen kunnen daar worden gemaakt of via 06-15403125. Tickets kosten € 22,50. Kinderen en jongeren t/m 17 jaar hebben toegang voor € 12,50.

U bent van harte welkom!

terug